Aprikos- och hasselnötsbaguetter

Goda baguetter som passar till frukosten, middagen eller osten efter maten. I receptet har vi blandat det nyttiga dinkelmjölet med specialvetemjöl för att brödet inte ska bli för kompakt. Brödet smakar fantastiskt med en skiva ädelost eller annan smakrik ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g aprikoser - torkade
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - ljummet
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk salt
  • 320 g dinkelmjöl fullkorn
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl pumpafrö - eller solrosfrö

Till utbakning

  • 0,5 dl dinkelmjöl fullkorn

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga bort skalen i en handuk. Blötlägg aprikoserna 15 min i ljummet vatten om de är hårda. Grovhacka nötter och väl avrunna aprikoser. Smula ner jästen i bunke. Lös ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten avvattnet, olivolja, socker, salt, fullkornsmjöl och arbeta in vetemjöl tills degen känna smidig.

  2. Tillsätt hasselnötter, aprikoser och pumpafrö. Arbeta degen tills den släpper i kanten. Låt degen jäsa under bakduk 30 min eller till dubbel storlek.

  3. Strö ut lite dinkelmjöl på bakbordet och baka ut till 3 långa, lite vridna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30–40 min. Sätt ugnen på 250°.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!