Aprikos- och hasselnötsbaguetter

Goda baguetter som passar till frukosten, middagen eller osten efter maten. I receptet har vi blandat det nyttiga dinkelmjölet med specialvetemjöl för att brödet inte ska bli för kompakt. Brödet smakar fantastiskt med en skiva ädelost eller annan smakrik ost.

Aprikos- och hasselnötsbaguetter

1. Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga bort skalen i en handuk. Blötlägg aprikoserna 15 min i ljummet vatten om de är hårda. Grovhacka nötter och väl avrunna aprikoser. Smula ner jästen i bunke. Lös ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten avvattnet, olivolja, socker, salt, fullkornsmjöl och arbeta in vetemjöl tills degen känna smidig.
2. Tillsätt hasselnötter, aprikoser och pumpafrö. Arbeta degen tills den släpper i kanten. Låt degen jäsa under bakduk 30 min eller till dubbel storlek.
3. Strö ut lite dinkelmjöl på bakbordet och baka ut till 3 långa, lite vridna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30–40 min. Sätt ugnen på 250°.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Recept från