00000

Aprikos- och chokladbröd är goda att rosta och servera med färskost och hallonmarmelad.

För 2 bröd:

Ingredienser

5 dl vatten
25 g jäst
2 msk olivolja
10 dl dinkelmjöl, siktat (600 g) + 1/2 dl till utbakning
1 msk salt, torkade, hackade
1,5 dl aprikoser
50 g choklad, mörk, hackad

15 minuter + 1,5 timme jäsning + 20 minuter i ugn

Aprikos- och chokladbröd – gör så här:

  1. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och häll i mjölet. Arbeta degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Blanda ner salt, aprikoser och choklad när 1 minut återstår. Täck bunken med bakduk. Låt jäsa ca 1 timme.
  2. Mjöla två runda brödkorgar, 22 cm i diameter. Dela degen i två delar. Forma till runda bröd. Lägg degen i korgarna, låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 250°. Stjälp försiktigt upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 min i nedre delen av ugnen, sänk till 200°. Grädda ytterligare 10 min tills innertemperaturen är 96°.

 

Fler recept med: Okategoriserade