Äpplen i sherry och enbär

Härligt sötsyrliga blir de rustika äppelhalvorna sjudna i både sherry och cider. Äpplena kan med fördel göras 2 dagar i förväg. Förvara dem svalt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äpplen - gärna Gravensteiner
  • 1 dl sherry - torr, typ Dry Sack
  • 3 dl kiviks äppelcider
  • 3 dl kiviks äppelcider
  • 20 enbär - hela
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Dela äpplen på mitten och lägg dem i en vid kastrull. Häll över resten av ingredienserna. Täck med bakplåtspapper och låt sjuda sakta, ca 10 min. Låt äpplena kallna i lagen.

  2. Häll av lagen i en kastrull och koka ihop till en simmig sås. Skeda den över äpplena. Ställ kallt tills de ska serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!