Äpplen i ingefärs-kola med kvargkräm, kanel­smulor

Söt kola, syrlig kesellakräm och knapriga smulor på toppen - vilken dröm­dessert!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äpplen - små
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk ingefära - färsk, riven

kesellakräm

  • 1,5 dl kesella - (10 %)
  • 1 msk florsocker
  • 1,5 msk vispgrädde

Kanelsmulor

  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 25 g smör
  • 2 krm kanel - mald
  • 0,5 krm salt

Garnering

  • ängssyra

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka ihop socker, sirap, grädde och ingefära till en kolasmet. Koka äpplena mjuka i kola­smeten ca 8 min. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200?. Blanda alla ingredienser till kanelsmulorna och strö ut dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna.

  3. Blanda kesellan med florsocker. Rör i grädden.

  4. Lägg upp äpplena på tallrikar och skeda över kolasåsen. Strö över kanelsmulor och ängssyra och servera med kesellakräm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!