Äpple- och blåbärstarte

Filodegsarken ska inte täckas med smält smör, bara penslas lite slarvigt. (Antal. 15 - 20 bitar)
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 pkt filodeg - (500 g)
  • 6 äpplen - syrliga
  • 200 g blåbär
  • florsocker - 3x2 msk

Tillbehör

  • grädde - lättvispad, eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Tina frysta blåbär och låt rinna av.

  2. Lägg 8 filodegsark på arbetsbänken. Pensla ark för ark med lite smör och lägg dem ovanpå varandra.

  3. Skölj, halvera och kärna ur äpplena. Skär halvorna i tunna skivor.

  4. Lägg 1/3 av äppelskivorna ovanpå filodegsarken  och strö 1/3 av  blåbären ovanpå. Pudra över 2 msk florsocker.

  5. Smöra ytterligare 4 filoark och trava dem ovanpå. Upprepa proceduren med äpple, blåbär och florsocker. Gör likadant med de 4 sista filodegsarken och resten av äpplena, blåbären och florsockret.

  6. Skär tarten i mindre bitar. Fördela dem med lite mellanrum på två plåtar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!