Äpple- och blåbärstarte

Filodegsarken ska inte täckas med smält smör, bara penslas lite slarvigt.

(Antal. 15 – 20 bitar)

Äpple- och blåbärstarte

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Tina frysta blåbär och låt rinna av.
2. Lägg 8 filodegsark på arbetsbänken. Pensla ark för ark med lite smör och lägg dem ovanpå varandra.
3. Skölj, halvera och kärna ur äpplena. Skär halvorna i tunna skivor.
4. Lägg 1/3 av äppelskivorna ovanpå filodegsarken  och strö 1/3 av  blåbären ovanpå. Pudra över 2 msk florsocker.
5. Smöra ytterligare 4 filoark och trava dem ovanpå. Upprepa proceduren med äpple, blåbär och florsocker. Gör likadant med de 4 sista filodegsarken och resten av äpplena, blåbären och florsockret.
6. Skär tarten i mindre bitar. Fördela dem med lite mellanrum på två plåtar.

Recept från