Äpple med marängtäcke

Äppelhalvor som gömmer apelsinmarmelad under ett pösigt marängtäcke blir en läcker, söt och syrlig dessert, som dessutom är ganska smal.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 2 ägg - vitor
  • 3 msk strösocker
  • 4 tsk apelsinmarmelad
  • 0,5 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med kuljärn eller tesked. Skär gärna av en liten bit på den runda sidan så att de står stadigt i en smord ugnssäker form.

  2. Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockret, lite i sänder och vispa till en tjock och blank smet.

  3. Fyll apelsinmarmelad i hålen efter kärnhuset i äppelhalvorna och klicka marängsmeten ovanpå. Hacka hasselnötterna grovt och strö över marängen. Sätt in äppelhalvorna i ugnen 15-20 minuter eller tills marängen fått fin färg. Känn efter med sticka att äppelhalvorna är mjuka. Serveras ljumma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!