00000

Något sött att servera till den salta osten, dessutom färska fikon och knapriga nötter. Marmeladen kan göras flera dagar innan. Osten smakar mest om den serveras rumstempererad.

För 8 person(er)

Ingredienser

400 g appenzeller eller annan lagrad ost t ex emmertaler

Marmelad:

250 g färska fikon (ca 6 st)
1,75 dl råsocker
4 lagerblad
1 krm citronsyra

Garnering:

100 g valnötter
0,5 huvud friséesallad
0,5 ask machesallad
3 färska fikon

1. Skär fikonen i klyftor och blanda med råsocker och lagerblad i en kastrull.
2. Koka utan lock ca 5 min. Tillsätt citronsyra och låt kallna.
3. Grovhacka valnötterna, plocka frisée- och machesallad. Skär fikonen i 8 klyftor.
4. Lägg osten på tallrikar, häll på kompott och fördela garnityr.