44444

Äppeltröst är som att dricka en riktigt god äppelpaj. Vill man pimpa ­”pajen” kan man tillsätta ca 2 cl calvados före servering.

För 6 personer:

Ingredienser

8 dl äppelmust, ofiltrerad
1 kanelstång
0,5 tsk kardemummakärnor

Topping:

0,5 vaniljstång
2 äggulor
3 msk strösocker
2 dl vispgrädde

10 minuter + 15 minuter för musten att dra

Äppeltröst – gör så här:

  1. Värm äppelmusten med kryddorna. Ta kastrullen åt sidan och låt stå och dra ca 15 min. Sila bort kryddorna.
  2. Topping: Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Vispa vaniljfrön, äggulor och socker ljust och fluffigt. Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggsmeten.
  3. Fördela den varma musten i glas och toppa med vanilj­grädde.