Äppeltröst

Äppeltröst är som att dricka en riktigt god äppelpaj. Vill man pimpa ­”pajen” kan man tillsätta ca 2 cl calvados före servering.
Katja Palmdahl
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 8 dl äppelmust - ofiltrerad
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk kardemummakärnor

Topping

  • 0,5 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Värm äppelmusten med kryddorna. Ta kastrullen åt sidan och låt stå och dra ca 15 min. Sila bort kryddorna.

  2. Topping: Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Vispa vaniljfrön, äggulor och socker ljust och fluffigt. Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggsmeten.

  3. Fördela den varma musten i glas och toppa med vanilj­grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!