4.44.44.44.44.4

Skiva äpplena i god tid och lägg i citronvatten. Sedan är det  bara att steka äpplen och tortilla när det är dags för dessert.

För 4 personer:

Ingredienser

2 äpplen, svenska, t ex Gravensteiner
1 msk smör, + 1 msk
1 msk strösocker, + 1 msk
1 tsk citronskal, rivet
50 g vit choklad
4 tortillabröd, små, 10 cm i diameter

Tillbehör:

lättvispad grädde
rivet citronskal

10 minuter

Äppeltortilla med vit choklad och citron – gör så här:

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk socker ca 2 min. Blanda ner citronskalet.
  2. Hacka chokladen. Fördela äpple och choklad på bröden och rulla ihop. Stek rullarna  med skarven ner i 1 msk smör och 1 msk socker ca 2 min.
  3. Servera direkt med en klick lättvispad grädde och rivet citronskal.