Äppeltarte med ingefära och kanelgrädde

En himmelskt god fuskvariant av tarte.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor - frysta (á85g)
  • 5 äpplen
  • 1 apelsin
  • 20 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk ingefära - färskriven

Pensling

  • 1 ägg

Kanelgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel - mald

Garnering

  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Kanelgrädde: Lättvispa grädden tillsammans med socker och kanel. Ställ grädden i kylen fram till servering.

  2. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225°.

  3. Lägg smördegsplattorna på varandra och kavla ut dem på bakplåtspapper till en platta, ca 30 x 40 cm.

  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Stek äppelklyftorna i smör i en stekpanna ca 2 min. Strö över sockret och stek vidare tills sockret är lätt karamelliserat (ljusbrunt). Tillsätt apelsinskal och ingefära och rör runt.

  5. Fördela äpplena på smördegen. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut tarten. Låt svalna ca 5 min. Pudra över florsocker och servera med kanelgrädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!