Äppelsoppa med glass

Enkel sensommardessert som är lika god kall som ljummen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl äppeljuice - gärna Tropicana
  • 1 tsk Maizenamjöl
  • 1 kanelstång
  • 1 äpple

Tillbehör

  • 1,5 dl lättglass vanilj
  • 1 krm mynta - färsk

Gör så här

  1. Vispa ihop juice och maizena i en liten kastrull. Lägg i kanel.

  2. Låt soppan koka ca 1 minut. Låt svalna.

  3. Dela äpplet i fjärdedelar. Ta bort kärnorna och skiva äpplet tunt.

  4. Lägg äppelskivorna i 2 glas och häll på soppan. Lägg i glass och toppa ev med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!