3.83.83.83.83.8

Den friska smaken av äpple och lime är en god kombination till sill.

För 10 personer

Ingredienser

500 g inlagda sillfiléer, eller 2 förpackningar 5-minuterssill (à 420 g)
1 st äpple, grönt syrligt
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 ask smörgåskrasse

10 min + 4 timmar i kylen att mogna

Äppelsill med krasse och lime – gör så här:

  1. Skär sillfiléerna i ca 1 1/2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 1/2 msk saft.
  2. Blanda gräddfil, majonnäs, äpple, klippt smörgåskrasse, limeskal och -saft.
  3. Vänd ner sillbitarna i såsen. Låt stå i kylen ca 4 timmar, så att  smakerna utvecklas.
Fler recept med: Sill