1. Skär äpplet i fina tärningar. Lägg dem i en skål och stänk genast lite vinäger på dem så de inte blir bruna.
2. Skala, dela och strimla löken på längden. Lägg den i kallt vatten 5 min så blir den mildare.
3. Häll av vattnet och vänd ihop äpplena och löken, blanda i olja och stänk i vinäger tills du tycker att fin balans har uppstått. Dra något tag med pepparkvarnen och smaka av med salt.
4. Skeda salsan över den varma kotlettraden.
Äppelsalsa
Ett älskat och i oändlighet varierat tillbehör. Härligt till både kotlettrad och julskinka.
För 10 person(er)
Ingredienser
2 | äpplen, syrliga |
1 tsk | äppelcidervinäger |
1 | rödlök, liten |
3 msk | kapris |
1 dl | olivolja, eller rapsolja |
2 krm | svartpeppar |
1 tsk | salt |