Äppelsaft med vanilj

00000

Världens enklaste äppelsaft! Gör och ge bort i en fin liten flaska till en fin liten vän.

För 2 liter

Ingredienser

2 kg äpplen, gärna rödskaliga
1 vaniljstång
1,5 liter vatten
1 citron, färskpressad saft
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra, (finns på påse)

20 min

1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
2. Koka upp äpple, vaniljstång och -frön, vatten, citronsaft och socker i en stor kastrull.
3. Skumma av med en slev. Dra kastrullen från värmen och rör i citronsyran.
4. Sila saften genom en finmaskig sil eller silduk.
5. Fyll saften i rena (gärna varma) flaskor och låt svalna med korken på. Förvara  saften i kylen.

Fler recept med: Frukt och bär, Kalla drycker, Övrigt