Äppelrosor med calvadosgrädde

Recept på äppelrosor med calvadosgrädde. Små och bedårande söta. Funkar lika bra som dessert som till fikat.
Petra Lindstrand
Vispa grädde, calvados och florsocker fluffigt och servera till.
Vispa grädde, calvados och florsocker fluffigt och servera till. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 rulle croissantdeg - kyld (340 g)
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 2 äpplen - röda, t ex Ingrid Marie

Calvadosgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk calvados
  • 1 msk florsocker - + till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en arbetsbänk. Skär i 5 cm breda remsor på längden.

  2. Bred aprikosmarmelad över remsorna.

  3. Halvera äpplena på längden och kärna ur dem. Skiva tunt, gärna på en mandolin. Lägg skivorna omlott med den rundade delen uppåt på den övre halvan av varje degremsa. Vik över den undre degremsan till mitten av äpplena. Skär av på mitten. Rulla ihop varje del till en tajt rulle. Det ska bli två rosor av varje längd. Tryck ihop lätt så varje rundel bildar en ros. Sätt rosorna i en muffinsplåt eller i små muffinsformar.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, till fin färg. Låt svalna. Pudra över florsocker.

  5. Calvadosgrädde: Vispa grädde, calvados och florsocker fluffigt och servera till.

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!