00000

Snabbt och lätt lagas nästan hela rätten i ugnen. Börja med potatisen och låt järparna steka med den sista kvarten. Rödkålen värms på spisen.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
0,5 dl mellanmjölk
1 ägg
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk persilja, hackad
1 msk gräslök, hackad

Äppelpotatis

400 g potatis
1 msk olja
1 äpple, rött
1 rödlök, liten
0,5 tsk salt

Tillbehör

100 g rödkål, (konserv)

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ett par minuter. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar, persilja och gräslök.
Blanda till en jämn färs.
2. Forma 6 järpar med fuktade händer.
3. Skala och klyfta potatisen. Blanda potatis och olja på en ugnsplåt och baka 15 min.
4. Skölj, klyfta och kärna ur äpplet. Skala och klyfta löken.
5. Ta ut plåten och blanda potatisen med lök, äpple och salt.
Maka ihop blandningen på ena plåthalvan. Lägg järparna på den andra halvan. Stek ytterligare 15 min.
6. Värm under tiden rödkålen på medelstark värme. Ta ut plåten, lägg upp på tallrikar och servera.