4.24.24.24.24.2

Doppa äppelringar i kanel och pannkakssmet och få fantastiskt goda plättar som är en perfekt efterrätt eller ett lyxigt mellanmål.

För 8 pannkakor

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel, mald
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
1 ägg, uppvispat
2 msk smör, smält
2 msk smör, till stekning

Fyllning:

1-2 röda äpplen, t ex Royal gala
kanel, mald

Kanelsocker:

2 msk strösocker
1 tsk kanel, mald

45 minuter

Äppelplättar – gör så här:

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Rör till en smidig men ganska tjock smet.
  2. Fyllning: Kärna ur äpplena med en urkärnare och skala dem. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och strö kanel på dem (det hjälper smeten att fastna på skivorna).
  3. Kanelsocker: Blanda socker och kanel i en djup tallrik.
  4. Doppa en äppelskiva i smeten med hjälp av en gaffel och stek plättarna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Doppa plättarna i kanelsockret direkt efter stekning.
Fler recept med: Ägg och mejeri