Äppelpannkaka med kardemumma

Recept på äppelpannkaka med kardemumma. Passar efter en soppa eller som smarrigt mellanmål. Majsmjöl ger god konsistens och smak och fin, gul färg.

15 min+25 min i ugn

Äppelpannkaka med kardemumma

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, vetemjöl, majsmjöl, mjölk och salt. Låt svälla ca 10 min.
  2. Stöt kardemumman och blanda ner den. Skiva äpplena tunt rakt över kärnhuset och skaka/plocka bort kärnorna. Plocka bort första och
    sista skivan, som har onödigt mycket skal.
  3. Häll ut smeten i en långpanna helt täckt med bakplåtspapper. Lägg
    äppelskivorna så att de flyter och strö över socker. Sätt försiktigt in långpannan mitt i ugnen och grädda 25 min. Pudra över florsocker och servera med glass eller grädde.

Recept från