45 minuter
Äppelpannkaka med chokladsås – gör så här:
- Kanelsocker: Blanda socker och kanel i en liten skål.
- Pannkakor: Halvera och kärna ur äpplet. Riv det på den fina delen av rivjärnet.
- Vispa mjölet och halva mängden mjölk till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt, socker och äpple. Låt smeten svälla ca 10 min.
- Bryn smöret och häll det i smeten. Grädda tunna pannkakor av smeten i en stekpanna. Lägg pannkakorna på en tallrik med kanelsocker mellan varje pannkaka.
- Chokladsås: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Koka upp. Låt sjuda ca 5 min, rör då och då.
- Karamelliserade äpplen: Kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Bryn i smöret ca 1 minut. Tillsätt sockret. Bryn tills äpplena fått gyllenbrun färg.
- Servera pannkakorna med karamelliserade äpplen och ljummen chokladsås.