Äppelpaj med rödvinsmarinerade äpplen

Äppelpaj med vuxensmak. Äppelklyftorna får vacker färg och god smak av sötat rödvin. Prova den här äppelpajen med rödvinsmarinerade äpplen. Du kommer inte bli besviken!

Äppelpaj med rödvinsmarinerade äpplen

1. Koka upp vin, socker och kanelstång.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i lagen och sjud ca 5-10 min tills de nätt och jämnt är genomkokta.
Obs! koktiden är olika beroende på äppelsort och storlek på klyftorna. Låt klyftorna kallna i lagen.
3. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop mjöl, smör, kanel och vatten till en deg. Låt degen vila kallt 30 min.
4. Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet 12 min mitt i ugnen.
5. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner kesella, grädde och mjöl.
6. Lägg de marinerade äppelklyftorna i pajskalet och slå på fyllningen.
Grädda i 200° mitt i ugnen tills fyllningen har fått färg.

Recept från