I annonssamarbete med EXPRESSEN

00000

Äppelpaj med mandel och äpplen är en säker kombination. Den här festliga äppelpajen med mandelmassa är lätt att lyckas med.

För 8 bitar

Ingredienser

pajdeg:

125 g smör eller margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg

fyllning:

4 äpplen
250 g mandelmassa
3 hela ägg
1 dl mjölk
3 msk farinsocker

Äppelpaj med mandelmassa

Ugn: 225 grader

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till
pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22
centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen
i kylskåp i 20-30 minuter.

2. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med
äggen och mjölken.

3. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö
över farinsockret. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera
gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.