Äppelpaj med citron och timjan

Recept på äppelpaj med citron och timjan. En lättlagad äppelpaj med citron och kardemumma. Mums!
Anna Wendt
Recept på äppelpaj med citron och timjan.
Recept på äppelpaj med citron och timjan. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 175 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 3 äpplen - –4
  • 25 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor - mortlade

Citronglaze

  • 2 msk honung
  • 2 msk citron - pressad
  • 4 kvistar timjan

Tillbehör

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker ljust och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 26 cm i diameter.

  2. Fyllning: Kärna ur äpplena och skär i skivor. Lägg ut skivorna på degen. Klicka över smöret och strö över socker och kardemumma.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills äpplena är gyllene. Ta ut och låt svalna något.

  4. Blanda honung och citronsaft och pensla på kakan. Garnera med timjan och servera med grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!