Äppelpaj med citron och timjan

4.74.74.74.74.7

Recept på äppelpaj med citron och timjan. En lättlagad äppelpaj med citron och kardemumma. Mums!

För 8 bitar:

Ingredienser

175 g smör, rumsvarmt
1 dl
strösocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:

3 äpplen, –4
25 g smör
1 msk strösocker
1 tsk karde­mummakärnor, mortlade

Citronglaze:

2 msk honung
2 msk citron, pressad
4 kvistar, timjan

Tillbehör:

vispad grädde

Äppelpaj med citron och timjan – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker ljust och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 26 cm i diameter.
  2. Fyllning: Kärna ur äpplena och skär i skivor. Lägg ut skivorna på degen. Klicka över smöret och strö över socker och kardemumma.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills äpplena är gyllene. Ta ut och låt svalna något.
  4. Blanda honung och citronsaft och pensla på kakan. Garnera med timjan och servera med grädde.

 

Fler recept med: Frukt och bär