Äppelpaj, Madames varma

Madames varma äppelpaj är allra godast ljummen med en kula vaniljglass.

Äppelpaj, Madames varma

1. Blanda mjöl, strösocker och salt i matberedare. Lägg i smöret skuret i tärningar, kör till en smulig deg. Tillsätt vatten.
Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt 30 min.
2. Kavla ut degen och klä botten och kanter av en låg pajform, 26 cm i diameter. Ställ kallt ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Lägg i äppelklyftorna och blanda ordentligt.
4. Bred ut äppelklyftorna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
5. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, vispgrädde och konjak.
Häll blandningen över äppelklyftorna och grädda ytterligare 20 min.
Sikta över florsocker när 10 min av gräddningstiden återstår.
Servera med vaniljglass.

Recept från