44444

Äppelmuffins är bra att ha på lut i frysen. Finns inte havre- och quinoagrynen så byt till havregryn med fibrer.

För 12 st

Ingredienser

2 dl havre- och quinoagryn eller havregryn, (Finax)
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 msk råsocker, + 1 msk råsocker
1 dl smör, smält eller flytande
1 dl äppelmos
1 äpple, stort
0,5 tsk kanel

Äppelmuffins – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Vispa ägg och 3 msk socker skummigt.
  3. Blanda mjölblandningen, med ägg, flytande smör och äppelmos till en tjock smet. Skala äpplet och skär det i 12 tunna klyftor. Blanda med 1 msk socker och kanel.
  4. Fördela smeten i stadiga muffinsformar eller vanliga placerade i en muffinsplåt. Tryck ner en äppelklyfta i varje.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.