Äppelmuffins

Äppelmuffins är bra att ha på lut i frysen. Finns inte havre- och quinoagrynen så byt till havregryn med fibrer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl havre- och quinoagryn - eller havregryn (Finax)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 msk råsocker - + 1 msk råsocker
  • 1 dl smör - smält eller flytande
  • 1 dl äppelmos
  • 1 äpple - stort
  • 0,5 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  2. Vispa ägg och 3 msk socker skummigt.

  3. Blanda mjölblandningen, med ägg, flytande smör och äppelmos till en tjock smet. Skala äpplet och skär det i 12 tunna klyftor. Blanda med 1 msk socker och kanel.

  4. Fördela smeten i stadiga muffinsformar eller vanliga placerade i en muffinsplåt. Tryck ner en äppelklyfta i varje.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!