00000

Recept på äppelmuffins med kardemumma och topping. Använd stora stadiga muffinsformar som rymmer drygt 1 dl. Muffinsen är goda även utan fyllning

För 10 st

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk hel kardemumma, krossad
1 dl mild yoghurt
0,5 dl flytande smör- & rapsolja
10 muffinsformar, stora
2 äpple

Topping

1,5 dl kesella kvarg
2 msk florsocker

Äppelmuffins med kardemumma – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kardemumma. Rör ner mjölblandning, yoghurt och smör- & rapsolja i äggsmeten.
  2. Fördela smeten i de stora pappersformarna på en plåt. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg ner dem i smeten.