Äppelmuffins

Som små äppelkakor är de saftiga och goda muffinsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl sirap - mörk
  • 1 ägg - stort
  • 1 citron
  • 0,75 dl crème fraiche
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 äpplen

Till servering

  • crème fraiche
  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och sirap till en jämn smet. Tillsätt ägget och rör ytterligare någon minut. Tillsätt citronskal och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

  2. Klicka smeten i muffinsbleck, smörj först eller sätt i vanliga pappersformar. Stora muffinsformar går också bra att använda. Skär äpplena i klyftor och lägg dem försiktigt på smeten.

  3. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, den längre tiden för större formar. Servera med en klick creme fraiche och garnera med rivet citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!