00000

Recept på äppelmuffins. Du behöver 12 muffinsformar av papper eller en muffinsform för 12 muffins.

För 12 stora muffins

Ingredienser

3 dl sojamjöl
0,75 dl havrekli
0,75 dl psylliumfrö
2 dl siktat dinkelmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
1,5 dl yoghurt
1,5 dl vatten
1 dl rapsolja

Fyllning:

3 äpplen
100 g sötmandel
2 msk kanel

Till dekoration:

12 mandlar

Äppelmuffins – gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Ställ upp muffinsformarna. Skiva och kärna äpplena. Hacka nötterna.
  2. Blanda samman mjöl, kli, psylliumfrö, bakpulver och salt. Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner äpple, nötter och kanel.
  3. Fördela smeten i formarna. Dekorera med sötmandel. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette