Äppelmuffins

Recept på äppelmuffins. Du behöver 12 muffinsformar av papper eller en muffinsform för 12 muffins.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl sojamjöl
  • 0,75 dl havrekli
  • 0,75 dl psylliumfrö
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl rapsolja

Fyllning

  • 3 äpplen
  • 100 g sötmandel
  • 2 msk kanel

Till dekoration

  • 12 mandlar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Ställ upp muffinsformarna. Skiva och kärna äpplena. Hacka nötterna.

  2. Blanda samman mjöl, kli, psylliumfrö, bakpulver och salt. Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner äpple, nötter och kanel.

  3. Fördela smeten i formarna. Dekorera med sötmandel. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!