Mandelmassa med någon droppe bittermandelolja förhöjer smaken i denna goda kaka.

För 10 st

Ingredienser

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning

6 äpplen
2 msk råsocker
2 msk kanel

Topping

150 g mandelmassa
3 ägg
2 bittermandelolja droppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjölblandningen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter.
2. Fyllning: Skala och tärna äpplena och blanda den med råsocker och kanel. Lägg fyllningen på degen i formen.
3. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och bittermandelolja.
Häll mandelsmeten över äpplena i formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Sikta över florsocker när pajen har svalnat. Servera eventuellt med glass eller vaniljsås.