Äppelmazarin

Mandelmassa med någon droppe bittermandelolja förhöjer smaken i denna goda kaka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 6 äpplen
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk kanel

Topping

  • 150 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 bittermandelolja - droppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjölblandningen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter.

  2. Fyllning: Skala och tärna äpplena och blanda den med råsocker och kanel. Lägg fyllningen på degen i formen.

  3. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och bittermandelolja.

  4. Häll mandelsmeten över äpplena i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Sikta över florsocker när pajen har svalnat. Servera eventuellt med glass eller vaniljsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!