Äppelmarmelad

Koka en dubbel sats med en gång, så har du en extraburk till frukostbrickan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 1 citron
  • 8 dl strösocker
  • 2 dl äppelmos
  • 1 kanelstång - hel
  • 5 kryddnejlikor - hela

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena.  Skär dem i mindre bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Häll saften över äppelbitarna.

  2. Lägg äppelbitar, socker, äppelmos och kryddor i en kastrull.

  3. Koka upp och låt sjuda ca 25 min. Gör ett marmeladprov, dvs häll lite marmelad på ett fat och ställ det i frysen ca 3 min. Dra med ett finger genom marmeladen, behåller den sin form är marmeladen färdig, koka den annars några minuter till. Blanda i citronskalet och häll upp marmeladen i burkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!