Äppelmarmelad med saffran och rosmarin

God fast marmelad med en gnutta saffran och knapriga pinjenötter. God till cheddar och andra ostar med nötig smak.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Äppelmarmelad med saffran och rosmarin

  • 3 - 4 äpplen - gärna Ingrid Marie
  • 1 citron
  • 0,5 krm saffranstrådar - hela eller mald saffran
  • 1 rosmarinkvistar
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Pressa saften ur citronen och blanda med äpplet.

  2. Blanda alla ingredienser utom pinjenöttter i en kastrull. Koka upp och sjud 20–30 min.

  3. Rosta pinjenötterna i  en torr stekpanna. Blanda ner i marmeladen. Häll marmeladen i en glasburk och låt kallna.

    Foto: Per Ranung

    Perfekt till vörtknäckebröd och ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!