God fast marmelad med en gnutta saffran och knapriga pinjenötter. God till cheddar och andra ostar med nötig smak.

För 1 3 dl

Ingredienser

Äppelmarmelad med saffran och rosmarin

3-4 äpplen gärna Ingrid Marie
1 citron
1/2 krm hela saffranstrådar eller mald saffran
1 rosmarinkvistar
1/2 dl sultanrussin
2 dl strösocker
1/2 dl vatten
1/2 dl pinjenötter

15 min + 30 min kokning

Äppelmarmelad med saffran och rosmarin

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Pressa saften ur citronen och blanda med äpplet.
  2. Blanda alla ingredienser utom pinje-nöttter i en kastrull. Koka upp och sjud 20–30 min.
  3. Rosta pinjenötterna i  en torr stekpanna. Blanda ner i marmeladen. Häll marmeladen i en glasburk och låt kallna.