Äppelmarmelad – marmeladgodis till jul

En frisk och äpplig marmelad som görs av passerade äpplen. Skär i bitar och rulla i socker inför servering. Hushållstermometer krävs.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg äpplen
  • 5,8 dl strösocker
  • 3 msk honung - mild och flytande, eller glykos
  • 1,5 dl pektin - flytande, Certo
  • 1 msk calvados
  • 0,75 msk citronsyra

Garnering

  • strösocker

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i bitar och lägg i en kastrull.

  2. Tillsätt 3/4 dl strösocker och sjud sakta under lock tills äpplena mjuknat helt. Rör då och då.

  3. Passera äpplena genom en sil. Mät upp mängden äppelpuré, det kan bli lite över, och häll i en kastrull.

  4. Koka upp puré, 5 dl strösocker och honung. Koka till 107°. Tillsätt pektin, koka 1 min.

  5. Tillsätt calvados och citronsyra. Klä en låg vid form, 15x25 cm, med bakplåtspapper. Häll genast upp fruktmassan och låt kallna under plastfolie.

  6. Skär marmeladen i bitar och rulla dem i socker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!