Äppelmaräng med vaniljgrädde

Söt, spröd maräng med syrliga äpplen är en fin kombination.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 tsk citronsaft - pressad
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter - grovhackade
  • 3 äpple
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker

Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillbehör

  • 1 knippe mynta - färsk eller citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skum. Vispa ner socker lite i taget.

  2. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.

  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker. Låt dem svalna.

  4. Vispa grädden hårt. Rör samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och blanda ner i grädden. Bred ut grädden på marängen och lägg på äpplena. Garnera med lite mynta eller citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!