00000

Söt, spröd maräng med syrliga äpplen är en fin kombination.

För 8 bitar

Ingredienser

0,5 tsk citronsaft, pressad
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 dl hasselnötter, grovhackade
3 äpple
2 msk smör
2 msk strösocker

Vaniljgrädde

2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Tillbehör

1 knippe färsk mynta, eller citronmeliss

1. Sätt ugnen på 150°. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skum. Vispa ner socker lite i taget.
2. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.
3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker. Låt dem svalna.
4. Vispa grädden hårt. Rör samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och blanda ner i grädden. Bred ut grädden på marängen och lägg på äpplena. Garnera med lite mynta eller citronmeliss.