Äppelkyckling med pepparrot och rotsaksstomp

Äppelkyckling med pepparrot och rotsaksstomp är klassisk husmanskost. Pepparrot varierar mycket i smak beroende på hur nyskördad den är. Smaka gärna på pepparroten när du river den, är den mild kan du tillsätta mer, är den stark kanske du måste minska mängden lite. 
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g soppgrönsaker - (morötter, palsternacka, kålrot, purjolök)
  • 500 g potatis
  • 2 äpplen
  • 50 g pepparrot
  • 1 kruka bladpersilja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär rotsaker och potatis i mindre bitar, spara purjolöken till kycklingen. Koka rotsaker och potatis mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Skär kycklingen i stora bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ansa och strimla purjolöksbiten från soppgrönsakerna. Skala och riv pepparroten. Strimla persiljan.

  3. Stek kyckling, äpple och purjolök i 1 msk smör i en stor stekpanna tills kycklingen är genomstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Låt potatis och rotsaker rinna av men spara kokvattnet. Mosa rotfrukterna med 75 g smör med en potatisstomp till ett grovt mos. Späd med kokvattnet till lagom konsistens. Krydda med 1 tsk salt.

  5. Strö pepparrot och persilja över kycklingen och servera med rotsaksstompet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!