Äppelkompott

Äppelkompott passar särskilt bra till smakrika kittostar.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 6 äpplen - fasta
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljstång och -frön, vatten, socker och kanelstång och koka ihop tills ca 1/4 av vätskan återstår.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i ca 1 x 1 cm stora tärningar.

  3. Lägg äpplena i sockerlagen och låt sjuda tills de mjuknat, ca 10 min.

  4. Ta upp vanilj- och kanelstång och låt kompotten kallna. Servera till ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!