Äppelkompott med kardemumma

Koktiden kan variera lite beroende på äppelsort. Det är gott om de får behålla lite spänst. Samma sak gäller sockermängden, så smaka av kompotten före servering. Det passar även bra att servera vaniljglass eller vaniljvisp till kompotten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 äpplen - syrliga, fasta
  • 0,5 vaniljstång
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk citron - pressad
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk kardemumma - stött
  • 2 tsk potatismjöl

Servering

  • grädde - lättvispad
  • vaniljglass
  • 0,5 dl citronmeliss - hackad, färsk

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Dela vaniljstången på längden. Lägg äpplen, vaniljstång, vatten, citronsaft, socker och kardemumma i en kastrull.

  2. Låt koka upp och sjud ca 6 min tills äpplena är nätt och jämnt mjuka. Rör ut potatismjölet i 1 msk kallt vatten och häll ner det i kompotten under omrörning. Låt svalna och tillsätt citronmeliss. Servera kompotten med t ex lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!