Äppelknyten med kardemumma och punschgrädde

Spröda blir äppelknytena med vårrulledeg. Lättvispad grädde smaksatt med punsch eller vaniljglass smakar gott till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 vårrulledeg - plattor, ca 21x21 cm
  • 4 äpplen - (600 g)
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 75 g mandelmassa

Till pensling

  • 1 msk smör
  • 2 msk mandelspån
  • 2 tsk strösocker

Tillbehör

  • punschgrädde - eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.Ta fram degen men låt den ligga i plast eller under lättfuktad handduk, annars torkar den.

  2. Skala och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en vid panna.

  3. Strö över socker och kardemumma och låt fräsa tills äpplena börjar mjukna 8-10 min.

  4. Smält smöret till penslingen.

  5. Lägg ut vårrulledegen, för- dela äpplena i mitten på arken.

  6. Riv mandelmassa direkt över äpplena. Vik upp hörnen, dra ihop till ett knyte. Pensla med smör, strö över mandelspån och lite socker.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.Flytta över knytena med en stekspade till assietter och servera dem nygräddade med punschgrädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!