Äppelkladdkaka – en blandning av äppelpaj och kladdkaka. Äppelkladdkaka är en mycket god och enkel efterrätt.

För 6-8 bitar

Ingredienser

Äppelkladdkaka

3 st ägg
1,5 dl strösocker
150 g smör smält
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 st äpplen

Recept: Äppelkladdkaka

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Vispa ihop ägg, socker och tillsätt smält smör.
  3. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda äppelkladdkakan mitt i ugnen i 25–35 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten – inte rinnig men ha en kladdig kärna. Känn med en sticka när äppelkladdkakan är klar.
  6. Låt kakan bli kall innan servering.

Servera äppelkladdkaka med

  • Vaniljsås
  • Vaniljglass