10 min+25 min i ugn
Klassisk äppelkaka – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång form, ca 11/2 liter.
- Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman smöret med socker, ägg, mjöl och havregryn. Häll smeten i formen.
- Ansa, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem i ett snyggt mönster i kakan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra ev över florsocker.
- Servera kakan ljummen med kall vaniljsås.
Vaniljsås
- Blanda mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt såsen kallna. Tillsätt vaniljpulvret.
- Vispa grädden och vänd ner den i såsen.
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.