En krispig, knaprig och smakrik äppelkaka av den nyttiga sorten. Snabb och lätt att bara rör ihop. Serveras med vaniljyoghurt.

För 6 person(er)

Ingredienser

Nyttig äppelkaka

4 äpplen
0,75 dl fruktsocker
0,5 dl linfrön krossade
1 dl havregryn
0,5 dl havrekli
1 dl solrosfrön
1 tsk kanel
1 dl vetemjöl
1,25 dl flytande smör- & rapsolja

Tillbehör

1 l vaniljyoghurt

Äppelkaka smulpaj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Blanda socker, linfrön, havregryn, havrekli, solrosfrön, kanel och vetemjöl i en skål. Häll i smör- & rapsolja och rör om till en deg. Bred degen över äpplena.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med vaniljyoghurt.