Enkel äppelkaka
Ingredienser
- 2 äpplen - gärna svenska, tunnskaliga
- 1 citron
- 150 g smör - rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
Garnering
- pärlsocker
- kanel - mald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Skala eventuellt och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
-
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med citronskalet.
-
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Stick i äppelklyftorna och strö över pärlsocker och kanel.
-
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna innan den serveras.