00000

En jättegod och lättlagad äppelkaka som du bara rör ihop. Den ska vara lagom krämig i mitten och får därför inte gräddas för länge.

För 1 äppelkaka

Ingredienser

Äppelkaka

125 g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 äpple
100 g mandelmassa
0,5 dl pinjekärnor
2 msk smör & ströbröd, till formen

Tillbehör

2 dl grädde, vispad

Äppelkaka med pinjenötter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en form. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i formen.
  3. Kärna ur och klyfta äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i smeten. Grovriv mandelmassan. Strö över mandelmassa och pinjenötter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera eventuellt med vispad grädde.