Äppelkaka i långpanna

Lättbakad äppelkaka som du rör ihop och gräddar i långpannan. Servera med fluffig vaniljvisp. Babas äpplekaka är alltid en succé.
Allt om Mat

Äppelkaka

  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smör - smält

Äpplen

  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 1 kg äpplen - skalade och skalade och klyftade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

  3. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.

  4. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppel­klyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.

  5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!