Lättbakad äppelkaka som du rör ihop och gräddar i långpannan. Servera med fluffig vaniljvisp. Babas äpplekaka är alltid en succé.

För 20 bitar

Ingredienser

Äppelkaka

7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smör smält

Äpplen:

0,75 dl strösocker
2 msk kanel
1 kg äpplen, skalade och skalade och klyftade

Äppelkaka i långpanna

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.
  4. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppel­klyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.
  5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.