Äppelkaka

Enkel och god äppelkaka som lätt kan tas med på utflykten. Smarrig till fikat och underbar till kaffet.
Allt om Mat

Äppelkaka

  • 5 äpplen - t ex Gravensteiner, Signe Tillisch e
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk kanel - mald
  • 2 dl ströbröd
  • 50 g mandelspån
  • 75 g smör

Tillbehör

  • vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda dem med socker och kanel i en skål.

  2. Bred ut dem i en smord form, ca 24 cm i diameter. Strö över ströbröd och mandelspån. Hyvla eller klicka ut smör överst. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

  3. Ta med vaniljvisp på utflykten och skaka den fluffig i en burk med lock. Servera kakan med vaniljvispen till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!