Äppelgrottor

Älskade grottor, här med höstlig fyllning på äppelmos.
Allt om Mat
Äppelgrottor
Äppelgrottor Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 250 g smör - rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl marsánpulver
  • 1,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 dl äppelmos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst.

  2. Blanda vetemjöl, marsánpulver och bakpulver och blanda ner det.

  3. Rulla ut degen till två längder och dela varje längd i 20 bitar. Forma kulor och lägg i småbröds­formar av papper ställda på en plåt.

  4. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick äppelmos.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!