Äppelgelé med lime

Rosmarin ger geléet en god och fyllig smak som passar till olika kött- och gryträtter. Frisk och aromrik smak får geléet med lime.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg äpplen - syrliga
  • 6 dl vatten
  • 9 dl strösocker - per liter avrunnen saft

Smaksättning 1, till 1/2 sats äppelgelé

  • 6 rosmarintoppar

Smaksättning 2, till 1/2 sats äppelgelé

  • 1 lime - 1/2 tsk skal och 2 msk saft

Gör så här

  1. Skölj äpplena och skär bort eventuellt skadade delar. Dela dem i mindre bitar, låt skal och kärnhus vara kvar.

  2. Koka upp vattnet i en stor gryta. Häll i äpplena och låt dem koka under lock ca 15 min eller tills de är helt mjuka.

  3. Häll upp massan i en silställning och låt saften självrinna ca 30 min.

  4. Mät upp hälften av saft och socker. Koka upp saften och tillsätt sockret lite i taget, rör tills sockret löst sig.

  5. Koka saften kraftigt utan lock i ca 10 min. Gör geléprov enligt ruta. Tillsätt rosmarin eller lime och koka upp. Ställ åt sidan och skumma.

  6. Häll upp geléet på varma glas. Sätt på locket och låt dem svalna. Förvara geléet kallt.

  7. Gör på samma sätt med den andra hälften av saft, socker och lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!