4.44.44.44.44.4

Äppelfrallor blir godast om du använder ett syrligt äpple. Sätt en deg på kvällen, låt jäsa under natten och servera nybakat bröd till frukost. Att kalljäsa är superenkelt - och det blir fantastiskt gott!

För 12 frallor:

Ingredienser

1 äpple
12 g jäst
3 dl mjölk
1 dl äppelmos
1 tsk salt
8 dl rågsikt, (440 g)

15 minuter + 10 timmar i kyl + 10 minuter i ugn

Äppelfrallor – gör så här:

  1. Kärna ur och tärna äpplet. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt äppeltärningar, äppelmos, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och täck plåten med plastfolie.
  3. Ställ plåten i kylen 10–12 timmar.
  4. Sätt ugnen på 250°. Ta ut plåten  i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Fler recept med: Bakning, Matbröd