Äppelfrallor

Äppelfrallor blir godast om du använder ett syrligt äpple. Sätt en deg på kvällen, låt jäsa under natten och servera nybakat bröd till frukost. Att kalljäsa är superenkelt - och det blir fantastiskt gott!
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 12 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl äppelmos
  • 1 tsk salt
  • 8 dl rågsikt - (440 g)

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna äpplet. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt äppeltärningar, äppelmos, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och täck plåten med plastfolie.

  3. Ställ plåten i kylen 10–12 timmar.

  4. Sätt ugnen på 250°. Ta ut plåten  i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

Älskar du också att baka?

Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!