Kantarellröran kan även serveras till fisk eller kyckling.

För 4 pers

Ingredienser

Äppeldrink med svampcrostini

16 cl vodka
8 cl limoncello
4 cl pressad citron
24 cl färskpressad äppeljuice
isbitar

Garnering

4 äppelskivor

Crostini

200 g kantareller
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök
15 crostini

15 min

1. Crostini: Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

2. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Rör i svampfräs och gräslök. Fördela röran på crostinin precis före servering.

3. Blanda vodka, likör, citronsaft, äppeljuice och is i en shaker. Skaka och sila upp drinken i glas. Garnera med en äppelskiva. Servera med svampcrostini.