4.74.74.74.74.7

Recept på äppeldricka med kanel. Sockermängden beror på äppelsort. Rör ut sockret, smaka av och tillsätt eventuellt mer socker. Drickan går utmärkt att frysa.

För 2 liter

Ingredienser

2 kilo äpplen, ex Katja
1 citron
1 1/2 liter vatten
2 kanelstänger
1 msk citronsyra
1 1/2-2 1/2 dl strösocker, per liter avrunnen saft

 

Äppeldricka med kanel – gör så här:

  1. Ta bort fnas och skär bort eventuellt skadade partier från äpplena. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.
  2. Häll vattnet i en rostfri bunke och tillsätt citronskivor, kanelstänger och citronsyra.
  3. Riv äpplena på matberedarens grova rivskiva. Blanda genast ner äppelrivet i vattnet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ett dygn. Rör om då och då.
  4. Sila fruktmassan genom silduk eller kökshandduk. Mät upp saft och socker och häll över i en ren bunke. Rör tills sockret löst sig. Späd eventuellt med vatten om drickan känns för koncentrerad.
    pren