Äppelchutney med calvados

Recept på äppelchutney calvados och långpeppar. Långpeppar är en gammal pepparsort som främst används i till exempel det indiska köket. Den kan ersättas med 10 svartpepparkorn. Chutneyn håller 3–4 månader i kylen.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 silverlök - eller gul lök
  • 5 dl strösocker
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl sultanrussin - gula
  • 2 msk calvados
  • 2 långpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Skala och hacka löken.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud utan lock tills äpplena mjuknat men inte kokat sönder, 4–5 min.

  3. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Låt kallna och förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!