Äppelchutney med calvados
Recept på äppelchutney calvados och långpeppar. Långpeppar är en gammal pepparsort som främst används i till exempel det indiska köket. Den kan ersättas med 10 svartpepparkorn. Chutneyn håller 3–4 månader i kylen.
Ingredienser
- 1 kg äpplen
- 0,5 vaniljstång
- 1 silverlök - eller gul lök
- 5 dl strösocker
- 1,5 dl äppelcidervinäger
- 1 dl sultanrussin - gula
- 2 msk calvados
- 2 långpeppar
- 2 krm salt
Gör så här
-
Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Skala och hacka löken.
-
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud utan lock tills äpplena mjuknat men inte kokat sönder, 4–5 min.
-
Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Låt kallna och förvara i kylen.