00000

Så här års finns de fina svenska höstäpplena, som är extra aromatiska, fasta och fina. De har tunt skal och behöver inte skalas.

För 4 pers

Ingredienser

Äppelbiffar med morots-tsatsiki

500 g nötfärs
2 äpplen
1 msk + 1 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 timjanskvistar

Tsatsiki

500 g morötter
2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt

Garnering

timjanskvistar

Tillbehör

800 g kokt potatis

30 min

Äppelbiffar med morots-tsatsiki

1. Halvera, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs tärningarna i 1 msk olja så att de mjuknar, 1–2 min. Ta upp och låt kallna.

2. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äppeltärningarna. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Lägg på timjankvistarna och efterstek under lock ca 3 min. Kasta bort timjankvistarna.

3. Tsatsiki: Skala och strimla morötterna. Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt. Rör i morötterna.

4. Garnera biffarna med timjankvistar och servera med tsatsiki och kokt potatis.